pjotrek3
Dołączył: 28 Kwi 2015
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 9:11, 28 Kwi 2015 Temat postu: Agrosteril w pieczarkarni |
|
|
Agrosteril jest środkiem grzybobójczym, bakteriobójczym i glonobójczym. Dzięki zastosowanej mieszaninie substancji aktywnych (kwas nadoctowy, nadtlenek wodoru oraz kwas octowy) preparat charakteryzuje się wysoką
intensywnością działania a przy tym jest w pełni biodegradowalny i nieszkodliwy dla środowiska. Roztwory użytkowe należy sporządzać bezpośrednio przed użyciem. Roztwory użytkowe przechowywane w czystych pojemnikach są trwałe przez 12 godzin.
Zastosowanie
1) Dezynfekcja ogólna
Dezynfekcja hal, sprzętów, narzędzi, ciągów komunikacyjnych, pomieszczeń socjalnych, środków transportu, maty
dezynfekcyjne.
a) nanoszenie na powierzchnię poprzez spryskanie lub zwilżenie zastosować roztwór 3% ( 300 ml środka
w 10 litrach wody) zużycie ok. 0,2 l na 1 m powierzchni
b) nanoszenie przez zamgławianie wymieszać 1 litr preparatu z 2 litrami wody zużycie 2 litry preparatu Agrosteril
na 1000 m
UWAGA: nie stosować zamgławiania termicznego stosować urządzenia w wersji kwasoodpornej
2) Dezynfekcja okrywy
a) bez kakingu stosować do pierwszego podlewania roztwór 0,5% (0,5 litra preparatu na 100 litrów wody)
zużycie 1 litr na 1 m uprawy
b) z kakingiem stosować do pierwszego podlewania roztwór 0,2% (200 ml na 100 litrów wody) zużycie 1 litr roztworu na 1 m2 uprawy
UWAGA: po dezynfekcji okrywy zaleca się minimum 12 godzin karencji przed zastosowaniem innych
preparatów chemicznych lub biologicznych
3) Dezynfekcja wody do podlewania
Stosować każdorazowo przed podlewaniem uprawy. Zalecane stężenie 0,05% (50 ml na 100 litrów wody)
UWAGA: W przypadku, gdy są stosowane inne preparaty chemiczne lub biologiczne, dezynfekcję wody
preparatem Agosteril należy przeprowadzić 1 godzinę przed użyciem wody do podlewania
Post został pochwalony 0 razy
|
|